TikTok: Η συνταγή καρπούζι με πάνω από 5 εκατομμύρια views

Αλμυρός μεζές από την Ινδική κουζίνα

Το TikΤok βρήκε πάλι μια συνταγή-έκπληξη ώστε να έχουμε να ασχολούμαστε! Και τι είναι αυτό; Ένα μεζεδάκι από φλούδες καρπουζιού! Δεν είναι ούτε σαλάτα ούτε επιδόρπιο ναι! Για δείτε παρακάτω…

Διαδικασία:

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, κόβουμε το καρπούζι σε μικρές φέτες και χωρίζουμε το φρούτο από τη φλούδα του. Κόβουμε τις φλούδες σε «μπουκίτσες». Τις ρίχνουμε στο βραστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και τους αφήνουμε να ζεσταθούν για 30’’ προτού ρίξουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας. Αφού σοταριστούν για λίγο τα μπαχαρικά μας, ρίχνουμε τις φλούδες καρπουζιού, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε εώς ότου κάνουν κρούστα από τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε με κόλιανδρο.

Η συνταγή:

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια καρπούζι με τις φλούδες τους (μπορείτε να επιλέξετε ένα καρπούζι μεσαίου-μικρού μεγέθους, όπως φαίνεται στο βίντεο)
  • ½ κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
  • 1/4- ½ κουτ. γλυκού ασαφετίδα (μπαχαρικό της ινδικής κουζίνας)
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • 1/8 κουτ. γλυκού σκόνη κουρκουμά
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι (+/- , ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι αποξηραμένη (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • Κόλιανδρος για το γαρνίρισμα
@rootedinspice##watermelon ##indianrecipes ##healthyrecipes ##veganfood♬ You – Petit Biscuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *