Δεν θα το πιστεύετε! Πώς τελειώνουν πραγματικά τα παραμύθια!

Ολοι ως παιδιά αγαπούσαμε τις ιστορίες των παραμυθάδων αδελφών Γκριμ με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Τώρα ένας ιστορικός έρχεται να τα ανατρέψει όλα, αποκαλύπτοντας το αληθινό τέλος στα παραμύθια τους, που απέχει πολύ από το ωραιοποιημένο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

1415935125831_wps_16_aa1cmb_snow_white_ruffian

Για παράδειγμα αν είχατε διαβάσει την Σταχτοπούτα σίγουρα δεν γνωρίζετε το απόσπασμα στο οποίο η μητριά παρακινεί τις κακές αδερφές να κόψουν τα πόδια τους για να χωρέσουν στο μαγικό γοβάκι.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ζοφερή εκδοχή των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι, αφού η πρόσφατη αγγλική μετάφραση της αληθινής αρχικής έκδοσης των παραμυθιών όπως κυκλοφόρησαν το 1812, πρόκειται να σοκάρει ανεπανόρθωτα τους φαν της Ντίσνεϊ και όχι μόνο.

1415922024215_image_galleryimage_aa1cmf_snow_white_apple

Και δεν ήταν μόνο η Σταχτοπούτα η οποία ήταν εντελώς ακατάλληλο ανάγνωσμα για παιδιά: Η Ραπουνζέλ σύμφωνα με την σωστή εκδοχή μένει έγκυος από τον πρίγκιπα, όταν αυτός ανεβαίνει στον πύργο, ενώ η πραγματική μητέρα της Χιονάτης -και όχι η μητριά της- διατάζει έναν κυνηγό να σκοτώσει την πριγκίπισσα. Επίσης στην περίπτωση του Χάνσελ και της Γκρέτελ είναι η βιολογική μητέρα τους που τα εγκαταλείπει στο δάσος γιατί δεν έχει αρκετά χρήματα να τα μεγαλώσει.

Οταν οι Γιάκομπ και Βίλχελμ Γκριμ από το Χάναου της Γερμανίας, δημοσίευσαν την πρώτη έκδοση των πλέον κλασικών ιστοριών, δεν είχαν ιδέα ότι οι 86 ιστορίες τους θα προσέλκυαν τέτοιο ευρύ κοινό.

1415934310722_image_galleryimage_bhfgyj_literature_fairy_t

Ενας δεύτερος τόμος 70 ιστοριών ακολούθησε το 1815 και άλλες έξι εκδόσεις στα επόμενα 40 χρόνια, η καθεμία από αυτές αναθεωρημένη και κυρίως, όλο και περισσότερο φιλική προς τα παιδιά!

Απίστευτο;

1415919291961_wps_6_d1fww9_rapunzel_image_sho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *