Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 powered by ΔΕΗ

Φωνάζουμε δυνατά Get up!

Σε κάθε ηλικία μπορεί να αντιμετωπίσουμε αναποδιές. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι κι αυτά μέσα στο παιχνίδι. Πώς όμως ξεπερνάμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες; Πώς βρίσκουμε το θάρρος να συνεχίσουμε μετά από μια αποτυχία; Πώς ξαναβρίσκουμε το κρυμμένο μας χαμόγελο;

#GetUp δεν σημαίνει να αγνοούμε τα προβλήματα, σημαίνει να τα αναγνωρίζουμε και να προχωράμε. Να σηκωνόμαστε ξανά πιο δυνατοί! Να τολμάμε ακόμα και όταν κανείς δεν εγγυάται το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Να φωνάζουμε ακόμα και όταν κανείς δεν μας ακούει.

Αυτά είναι τα μηνύματα του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 powered by ΔΕΗ: αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, ελπίδα, επιμονή.

H Φάρμα με τις Κότες / Coco Farm (2023)

● Ηλικίες 9+

Σάββατο 23 Νοεμβρίου16:00 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πώς αντιμετωπίζεις μια βαρετή καθημερινότητα στην επαρχία όταν είσαι 12 χρονών και ανήσυχο πνεύμα; Ο 12χρονος Μαξ έχει την απάντηση: επιστρατεύεις τους κολλητούς σου… και μερικές εκατοντάδες πουλερικά. Ο Μαξ, που έκλεισε την επιχείρηση που λειτουργούσε ο ίδιος από το γκαράζ του σπιτιού του όταν μετακόμισε μαζί με τον μπαμπά του σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό, ανακαλύπτει τα κοτόπουλα που κρύβονται στον εγκαταλελειμμένο αχυρώνα του ξαδέρφου του, Τσαρλς. Μέσα του ζωντανεύει ξανά το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας και η αίσθηση της πλάκας και της περιπέτειας. Έτσι ο Μαξ και ο Τσαρλς ενώνουν τις δυνάμεις τους ωστέ να στήσουν μια νέα επιχείρηση. Μαζί με την Άλις, μια νεαρή YouTuber –γνωστή για τα βίντεο κηπουρικής της– θα ξεκινήσουν μια φάρμα με 500 κότες… κι άλλα τόσα κωμικά σενάρια. Η φιλική προς τα ζώα Coco Farm γίνεται αμέσως τεράστια επιτυχία, αλλά οι τρεις συνέταιροι σύντομα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλη τους την εξυπνάδα για να αντιμετωπίσουν τους ενήλικες που τους έχουν βάλει στο μάτι.

Γιατί μας αρέσει: Μια εντελώς πρωτότυπη, feelgood περιπέτεια έρχεται να ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές που τους αρέσει το γέλιο, η ανεμελιά, η φιλία και φυσικά τα ευτράπελα της καθημερινότητας σε μια φάρμα με ζώα. Άλλωστε, ποιο παιδί δεν εύχεται να πραγματοποιήσει τα πιο τρελά του όνειρα μαζί με τους φίλους του;

Πριν την ταινία, θα προβληθεί το μικρού μήκους animation “Boss Level Nerves” (2′) σε σκηνοθεσία Έφης Παππά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *